Pagina
wat is letterologie?

Letterologie is een leuke manier om inzicht te krijgen in de betekenis van je naam, specifiek je roepnaam. Iedere letter heeft een speciale symboliek meegekregen.

Tijdens de ontwikkeling van de letters in verre, oude tijden ontstonden de letters als symbolen met speciale betekenissen. Zo had het oorspronkelijke symbool voor de letter R de betekenis van hoofd(man). De leider van het dorp werd heel vroeger aangeduid met een teken dat zich later ontwikkelde tot de letter R. Nu werd je niet zomaar de leider van een dorp. Je had wel degelijk moeten bewijzen dat jij in staat was om de hele groep te kunnen leiden. Soms werd je leider door je afkomst en was je de stamopvolger van je vader, maar wanneer er iemand kwam die de leider betwistte, besliste de sterkste.
Bij de letterologie staat de letter R voor Kracht en omvat het gehele spel tussen macht en kracht. In wezen is er van de oudheid tot nu niet veel veranderd in dit ‘spelletje’.

In de eerste plaats is Letterologie bedoeld om je inzicht te geven in de processen die nu in je leven plaatsvinden. Zodat je begrijpt waarom er bepaalde gebeurtenissen in je leven zich afspelen of zich hebben afgespeeld. In tweede instantie kan de Letterologie je helpen om de processen in een ander beter te begrijpen en zodoende een ander met meer geduld en begrip te kunnen benaderen.

Je roepnaam heeft aantrekkingskracht op jou. Die aantrekkingskracht zorgt ervoor dat je bepaalde processen als vanzelf je leven binnenhaalt, zonder dat je je daar bewust van bent.
Begint jouw naam bijvoorbeeld met de letter R, dan trek je automatisch, door het reageren op de oer-betekenis van de letter, het spel aan tussen macht en kracht.

Zo heeft iedere letter een oorspronkelijke symboliek vanuit het ontstaan in een ver verleden. De Letterologie beschrijft alle letters van het tegenwoordige alfabet en bevat per letter een leeropdracht dan wel een ‘ingebouwd’ vermogen in ons leven. Ieder voor zich zal voor zichzelf kunnen uitmaken in hoeverre de leeropdracht in het ‘kunnen’ is gebracht.

De Letterologie geeft je inzicht in welke processen je aantrekt door de roepnaam die je draagt. De beginletter van je roepnaam is de meest aanwezige en zal je blijven begeleiden. Maar ook de andere letters van je naam zullen zo hun uitwerking hebben in je leven. De plaats waar ze staan in je naam heeft ook zo zijn eigen betekenis. Welk proces koppelt zich aan welk proces? 
 
 
 

Letterologie werkt ook met de eerste letter van je achternaam, deze letter kan het proces dat je doorloopt met je voornaam behulpzaam zijn.
De rest van de letters van je achternaam geven aan wat je taak is om te doen binnen je familiekring.

Als een vrouw de achternaam van haar man draagt, betreffen deze letters het proces wat betrekking heeft op de schoonfamilie.

Dubbele letters in je naam geven aan dat het een versterking is van de gegeven omschrijving van deze letters.

Letterologie is ook ontwikkeld om via de letters van je naam een beter en ruimer inzicht te krijgen in wie je bent en waarom je met bepaalde dingen in het leven aan het ‘stoeien’ bent. Het geeft je ook het handvat om in te kunnen grijpen op processen die je niet van pas komen. Iedere letter van het alfabet komt aan bod en geeft je uitleg over zijn unieke betekenis. Maar er is meer.

Er is een boek geschreven over letterologie door Monique Hagemeijer, die dit systeem ook heeft ontwikkeld. Het boek met beschrijvingen van de processen staan beschreven in het boek “Letterologie”, verschenen bij uitgeverij Andromeda, ISBN 90-5599-078-7.
Zelf heb ik een boek geschreven over letterologie in combinatie met wierook en edelstenen:
 "Wel, De Bron" (klik op "wel, de bron" in deze website).

Wie meer wil weten over de werking van de letters kan zich opgeven voor een workshop Letterologie. Ik geef je uitleg over de samenhang van de verschillende letters en hierna kun je zelf als “Letteroloog” aan de slag. Je kunt mij altijd mailen.

Het is ook mogelijk om de naam van iemand uit te laten werken in een rapport.
Mail de naam en je krijgt een rapport toegestuurd met de uitwerking hiervan.

Een naamrapport kost EUR 1,00 per letter met een maximum van
EUR 15,00 (dit is incl. verzendkosten). Het minimum aantal letters is 5.

Ik geef ook op personeelsfeesten een uitleg over de namen van de aanwezige mensen en zij krijgen dan een uitgewerkt rapport mee van hun naam. Neem contact met me op voor meer informatie. 
Ingrid Pastijn © 2024
Powered By FRLweb