Pagina
ingrid uitgelegd

Het lijkt me een goed idee om een voorbeeld te geven hoe het uitwerken van een naam werkt. Als voorbeeld heb ik mijn eigen naam gebruikt.

Bij letterologie gaat het om je roepnaam en de eerste letter van je achternaam, bij mij is dat dus Ingrid P. 
 
I
 

Bij de letter I wil je leren dat je erg snel geneigd bent om veel te veel hooi op je vork te nemen. Je ziet heel veel details, zowel in werk als op het menselijke vlak.
Je bent een geboren optimist, je ziet altijd wel een lichtpuntje om ergens uit te komen hoe vaak je ook in de put zit. Als jou iets naars overkomt, probeer je er altijd achter te komen wat de achterliggende gedachte is. Bv. je breekt je arm, je kunt hier boos om worden, maar ook denken, nu kan ik eindelijk het boek lezen wat ik al zo lang wil lezen. Je handelt heel sterk vanuit je geloof. Wat jij gelooft draag je uit. Leer leven in het nu, en niet altijd terugkijken naar vroeger.
Mensen met de letter I leven heel intens.

 

Als ik een naam ga duiden waar een I in zit, zeg ik altijd dat deze mensen niet te veel hooi op hun vork moeten nemen. Dit herkennen ze altijd direct.
Dit is ook weer een opmerking waarbij iemand kan zeggen, dat geldt toch voor iedereen. Oke, dat is wel zo, maar mensen met een I in hun naam herkennen dit onmiddellijk, ze weten precies wat je hiermee bedoelt. Ze kunnen geen seconde stilzitten en trekken allerlei dingen naar zich toe en 'nee' zeggen is niet altijd even gemakkelijk.
Wanneer jij je niet lekker voelt, zijn deze mensen het die als eerste naar je toekomen. Zij zien de details en vaak zien anderen deze pas veel later.

Als ik ergens in geloof dan breng ik dat ook naar buiten, dan is dat in mijn wetenschap ook zo en ben er moeilijk van te overtuigen dat het niet altijd zo is. Dit is ook herkenbaar voor mensen met een I in hun naam.
 
N
 

Bij de letter N kun je heel goed wanorde omvormen tot orde, zowel op het werk, als privé. Probeer daarom in het dagelijkse leven alles wat moeilijk voor je is, er toch op een zo ontspannen mogelijke manier te laten uitzien. Hier kun je dan je rust in vinden. Wees er beducht op dat je altijd de regisseur van je eigen leven blijft en geen toeschouwer.
Met andere woorden, houd de touwtjes zelf in handen en geef ze niet uit handen. Blijf beslissen over je eigen leven en laat je niet leiden door anderen en van de wijs brengen.
Deze letter staat ook voor het doorbreken van vaste patronen. Dit is vaak heel lastig en moeilijk voor je. Als er eenmaal een vast patroon in je leven is ontstaan ben je daar zo aan gewend -en wat nog belangrijker is, het is zo veilig en vertrouwd- dat je dit moeilijk kunt doorbreken. 
Word hier voor jezelf iets soepeler in.

Je hebt met de letter N altijd de beschikking over een oplossing in wat voor vorm dan ook. Je krijgt vaak een handvat aangeboden.
 
G
 

Bij de letter G leer je dat deze letter staat voor eerlijkheid door de zuivere verbinding die er is met de kosmos. Je leert dat je hindernissen kunt herkennen en de bedoeling hierachter ziet, en je kunt hierdoor inzien dat er geen enkel obstakel voor niets op je weg is gekomen. Je stemmingen zijn net als het water. Ze kunnen drastisch wisselen als er een blokkade wordt opgeworpen. Let er dan ook op dat er geen keien ontstaan door anderen die je uitdagen om dingen te doen die je niet werkelijk wilt. Eerlijkheid staat immers heel hoog in het vaandel.
Zorg dat je schoonmaakt en schoonhoudt.

De letter G staat zeker voor zuiverheid. Ik noem dit altijd zelf het rechtstreekse lijntje met de kosmos. Je houdt niet van mensen die liegen en je kunt niet tegen oneerlijkheid. Je wordt wel iedere keer op de proef gesteld om dit vol te houden. Eerlijkheid overwint alles, dat blijkt iedere keer weer. Het is een hele mooie en liefdevolle letter, zeker voor jezelf. Je komt daar iedere keer achter als je weer een leugen omgebogen hebt tot eerlijkheid. Dat geeft een heel goed gevoel.
 
R
 

Bij de letter R beschik je over veel macht en kracht. Met de macht kun je alles wat je wilt bereiken en met de kracht kun je ook alles bereiken wat jou voor ogen staat en wat je echt wilt. Je kunt heel goed bewust manipuleren, anderen net zo bepraten of bespelen, soms zelfs onbewust, dat ze precies doen wat jij wilt.
Je toont een volledige inzet in alles wat je doet en wilt.

De kunst van de letter R is er voor zorgen dat òf de macht

òf de kracht niet gaan overheersen. Een balans hiertussen vinden is onder andere de leerschool die bij de letter R hoort. 
 
I
 
Zie hierboven
 
D
 

Bij de letter D heb je veel te maken met complexiteit. Het is de meest ‘moeilijke’ letter in het alfabet.
Duidelijkheid staat voorop. Je probeert altijd duidelijk te zijn, soms kun je echter de neiging hebben om te denken dat anderen aan een hint genoeg hebben. Dit is een moeilijk en soms ook lang leerproces. Je bent resoluut. Je weet goed waar je mee bezig bent en je vertrouwt ook op dit gevoel. Je kunt niet zo goed begrijpen dat andere mensen zo twijfelen en niet precies weten wat ze willen. Je bent niet gemakkelijk om te praten. Je weet vaak wat goed is voor anderen en zult dit ook laten merken. Als de ander nog niet gedaan heeft wat jij hebt aangegeven, herhaal je het net zolang totdat ze er iets mee doen. Je kunt hierbij dominant overkomen, maar dat zie je zelf helemaal niet zo.
Je kunt door deze houding tegenwerking krijgen van anderen. Als dit langdurig is kun je onderuit gaan en in een depressie terechtkomen. 
Je bent een trekker van rechte lijnen.
Je eigen territorium (eigen huis, familie, gezin) is heel belangrijk voor je. Hier moet je je veilig en ‘thuis’ voelen en een eigen plek hebben waar je je kunt terugtrekken.

De D staat in mijn eigen naam achteraan. Dat wordt mij iedere keer weer duidelijk. Ik geef wel eens een hint aan iemand en dan ga ik ervan uit dat de andere persoon dit begrijpt. Ik kan u vertellen dat dat absoluut niet werkt. De dingen gebeuren dan maar half of helemaal niet, omdat ik me niet duidelijk heb uitgedrukt. Dat is mijn leerschool. Een moeilijke. De D is niet voor niets de meest complexe letter van het alfabet. 
 
P 
 

Bij de letter P heb je vaak vele gezichten. Hierdoor ben je soms ook heel kwetsbaar. Anderen zullen je nooit helemaal kennen en je kunt vaak dingen doen die anderen niet van je verwachten. Je ziet de dingen vaak in een groter verband, maar details ontgaan je vaak ook niet.
Je vindt dat anderen wel een andere mening ergens over kunnen hebben, maar ze moeten jou daar niet mee lastig vallen. Dit kan je heel lang bezighouden. Je blijft het echter bekijken vanuit je eigen visie. Daarom is het mogelijk dat je vaak als eigenwijs wordt betiteld.
Als je de afwijkende mening in je eigen visie opneemt, dan kun je het pas loslaten en er leren mee om te gaan. Dit vergt enige tijd en oefening.
Je kunt zowel verbaal communiceren als met lichaamstaal. Jij weet precies wanneer je het een of het ander moet gebruiken.

Je bedenkt in je leven een aantal dingen die je wilt gaan bereiken en doen. Laat dit niet alleen bij plannen blijven (zaaien), maar doe er ook iets mee. Breng je plannen tot uitvoering (oogsten). 
Ingrid Pastijn © 2024
Powered By FRLweb