Pagina
ONTDEKKINGSREIS DOOR DE LETTERS
 
 
 
Op 25 september heb ik aan de directeur van de stichting Lezen en Schrijven in Den haag mijn eerste spel uitgereikt.
De uitreiking was erg ontspannen. Aan het einde kreeg ik zelfs een handgeschreven kaart mee van prinses Laurentien die mij succes wenste met mijn nieuwe spel. Helemaal geweldig. Nu begint het pas echt. Ik sta op een aantal beurzen waar ik mijn spel ga promoten, zie hiernaast voor de data.
 
 
 
Het spel bestaat uit een speelbord, 2 dobbelstenen, fiches, 26 kaarten van het alfabet en een boekje waarin de spelregels staan.
 
Waar gaat het spel over?
 
Wanneer je aan iemand vraagt hoe het gaat, krijg je meestal als antwoord, goed, maar is dat ook echt zo?
 
Met het spel ontdekkingsreis door de letters kun je een reis maken aan de hand van de letters van ons alfabet, letterlijk met fiches en dobbelstenen. Er zitten kaarten bij waar vragen op staan die je kunt beantwoorden en in het begeleidende boekje staan de spelregels en een nadere uitleg bij deze vragen.
Het is een spel om te spelen in kleine groepen van 1 t/m 4 spelers. Er zijn meerdere manieren om het spel te  spelen, die manieren worden genoemd in het boekje. Het spel is uitermate geschikt om in kleine groepen op scholen, verenigingen, bejaardentehuizen, familie of bij coaches of therapeuten te gebruiken.
Het is een spel voor mensen vanaf 10 jaar. Voor groep 6 t/m 8 is begeleiding nodig om de vragen te lezen. Door het beantwoorden van de vragen kom je meer te weten over de persoon zelf, waar ze mee zitten, of waar ze tegenaan lopen, of wat ze meemaken en hierdoor meer begrip krijgen.
Er is geen winnaar of verliezer en je kunt het spel zolang spelen als je zelf wilt. Juist in deze tijd waar heel veel van mensen gevraagd wordt en over mensen geoordeeld wordt en verwacht wordt, is dit spel een welkome afwisseling.
 
Mijn boekje wel de bron wat ik in 2008 heb geschreven ligt aan de basis van dit spel.
 
Het spel wordt CO2 neutraal gemaakt, het geld daarvoor komt ten goede aan het Paradigm-Project in Kenia. In mijn boekje, bij de colofon, geef ik meer uitleg over dit project.
 
Voor het spel vraag ik EUR 17,50,  hier komen nog wel verzendkosten bij.
 
Indien u interesse heeft in het spel of nog vragen heeft kun u altijd contact met mij opnemen via deze website (bij contact) of telefonisch via nummer 06-46819113. Er is zo altijd wel een manier om mij te bereiken en een spel te bestellen.
 
Het spel heb ik laten testen door Mevr. N. Horjus, psycholoog. Zij schrijft over het spel "het spel heeft iets magisch, speels en is daarom aantrekkelijk om te spelen".
 
Tevens is het getest door kindercoach Ellen v.d. Linden van Elias Coaching en zij schrijft "het spel is leuk om te spelen en het is ook goed voor taalbeleving"
 
Heel veel speelplezier gewenst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrid Pastijn © 2024
Powered By FRLweb