Pagina

Reiki

Dr. Usui heeft het Usui systeem voor Reiki herontdekt in Japan. Reiki is japans voor “kracht van de zon”, dat betekent universele levensenergie, methode van natuurlijk helen.
Reiki is universeel, voor iedereen. Het staat voor onvoorwaardelijke liefde. Reiki is heel zuiver en doet het beste in jou bovenkomen. Het is voor altijd.

Reiki betekent energie. Je zult zich afvragen, energie, wat is dat eigenlijk? Mijn antwoord hierop is dan: weet je wat liefde is? Je kunt niet zeggen: “geef mij maar een pondje liefde”, dat is voor iedereen verschillend. 

Zo is dat ook met energie, dat is niet definieerbaar. 

 

 

Energie hebben we nodig om te leven, is goed voor lichaam en geest. 

 

Reiki kan je deze energie geven. In de loop van het leven ontstaan er diverse blokkades in het lichaam, door alles wat er in het leven is gebeurd. Van kleine tot grote gebeurtenissen. Dit kan vast gaan zitten in het lichaam en deze blokkades kunnen met Reiki opgeheven worden.
Reiki helpt ook bij pijnbestrijding. Bv. bij een gebroken arm kan de pijn die daarbij hoort, weggehaald worden. Maar uiteraard kan de breuk niet hersteld worden door Reiki, daar is de reguliere wetenschap voor. Iemand die Reiki beoefent en mensen behandelt, zal altijd doorverwijzen naar de reguliere wetenschap. Reiki zorgt ervoor dat jouw pijn eerder geneest en deze sneller verdwijnt.

Bij Reiki maakt het niet uit welke klacht je hebt, de Reiki behandelaar hoeft dit ook niet perse te weten. De energie die het lichaam door Reiki krijgt, zoekt zelf zijn weg en gaat naar de plaats waar het het hardste nodig is.

Overal waar energie in zit, is te behandelen met Reiki: mensen, dieren, planten, eten enz. Reiki mag alleen gegeven worden met toestemming.

De Reiki-energie gaat door alles heen. Als je in een rolstoel zit, hoef je niet uit deze stoel. Bij een tafelbehandeling kun je ook gewoon je kleren aanhouden. Alleen bij een dikke winterjas wordt verzocht deze wel uit te doen.

Reiki bestrijdt de oorzaak van de pijn, omdat de energie in het lichaam zelf zijn weg zoekt.

Er zijn 2 soorten behandelingen.
De stoelbehandeling, waarbij de chakra’s (energiepunten in het lichaam) in balans worden gebracht en verder worden de benen en voeten nog behandeld. De benen en voeten dragen ons tenslotte iedere dag weer, hier moeten we dankbaar voor zijn en ze verdienen daarom wat extra aandacht.
Een stoelbehandeling duurt ongeveer een ½ uur.
Om een goed resultaat bij pijn te verkrijgen zijn minimaal 3 behandelingen achter elkaar (3 dagen) noodzakelijk voor een optimaal resultaat, daarna wordt gekeken hoe de behandeling verder zal gaan. Het is wel zo dat pijn uit het lichaam moet stromen, dat zal ook gebeuren. Dat is natuurlijk niet altijd plezierig, maar het is een onderdeel van het genezingsproces. Geadviseerd wordt om toch in ieder geval de 3 dagen vol te maken.

De andere behandeling is de liggende behandeling op een Reiki tafel, dan wordt het totale lichaam behandeld, de voor- en achterkant. De borsten en edele delen worden overgeslagen.
Deze behandeling duurt ongeveer 1 ½ uur.

Na een Reiki behandeling komen er in het lichaam veel afvalstoffen vrij die afgevoerd moeten worden. Hierdoor is het goed om veel water te drinken na de behandeling.

Je kunt altijd als proef een stoelbehandeling ondergaan. Alleen heeft deze ene behandeling natuurlijk niet het gewenste resultaat, maar dan weet je wel wat je te wachten staat en hoe Reiki werkt.
De ene persoon voelt warmte, de ander kou en bij weer een ander gaat het tintelen, dat is nooit van te voren te zeggen. Mocht je helemaal niets voelen, ga er dan maar vanuit dat de energie zijn weg in het lichaam vindt.

De energie die gebruikt wordt, is jouw eigen energie. De Reiki-behandelaar zorgt er met de handen voor dat de energie op de juiste manier je lichaam in balans brengt. Je wordt bij de behandeling fysiek aangeraakt, dit om de energie op te verspreiden.

Verder is het altijd mogelijk om zelf een Reiki cursus te volgen. Het is een cadeau aan jezelf en het is voor heel het leven. Wil je daar informatie  over hebben dan ben ik uiteraard bereid om je hier meer over te vertellen. 

Ingrid Pastijn © 2024
Powered By FRLweb